Bandatábor – Rocktábor 2015

Ha még nem tanultál zenét, és érdeklődsz a rockzene és a hangszerek iránt, a zenetábori foglalkozásokon megismerhetsz zúzós zenéket és azok történetét, kipróbálhatsz hangszereket, úgymint dob, szólógitár, és megismerheted az egyes hangszerek megszólaltatásának alapjait. Így el tudod majd dönteni a zenetábor után, melyik hangszer lesz számodra a legmegfelelőbb. Valamint láthatod a Bandatáborba érkező zenekarok felkészülését is.

Ha már tanultál zenét, kialakulóban van saját együttesed, akkor segítünk neked a felkészülésben. Első lépésként vegyétek fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon. Megbeszéljük majd, hogy melyik számot szeretnétek megtanulni, és ebben hogyan tudunk benneteket támogatni a tábort megelőző időszakban (felkészítő tanár és próbaterem biztosításával), és aztán a táborban.

Ha már tanultál zenét, de még nincs kialakulóban saját együttesed, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon, és mi segítünk tagokat szervezni magad köré. Minél hamarabb jelentkezz a tábort megelőző időszakban, hogy legyen idő az együttesed megszervezésére.

Zenetábori módszertanunk

A fellépésközpontú tanítási módszertanunk inspirálja tanítványainkat, hogy már a zenetábori próbákon is a maximumot hozzák ki magukból. A zenészek a lehető legrövidebb idő alatt készülnek fel a színpadi szereplésre. A színpadi szereplés nem a tanulás és felkészülés célja, hanem eszköze. A tanulás célja, hogy a gyermekek örömüket leljék az egyre magasabb minőségű zenélésben. A produkciók minősége pedig akkor nő a leggyorsabban, ha gyakran szerepelnek közönség előtt és érzik a közönségből feléjük áradó energiát.

Meggyőződésünk, hogy a zenetanulás legeredményesebb módja maga a zenélés. A zeneiskolai tantermekből a próbatermekbe és a színpadra visszük át a gyerekeket, ezzel fejlesztve önbizalmukat és muzikalitásukat.

(Forrás, eredeti megjelenés)