XXI. GYIMESI TÁNCTÁBOR – 2017

XXI. GYIMESI TÁNCTÁBOR – 2017
XXI. GYIMESI TÁNCTÁBOR
  2017. július 23-30, Gyimesközéplok

Gyimesi és felcsíki táncokat tanulhattok kezdő vagy haladó szinten Gábos Endrétől és Simon Katitól, Péter Lacitól, Szalay Zoltántól és György Piroskától, Fehér Levitől és Bíró Júliától (szünetekben népdalokat tanítanak: Simon Kati, András Orsi és Bíró Júlia). Gyermekek külön csoportban tanulhatnak táncot délelőttönként Galaczi Hajnival.

Népdalokat tanulhattok haladó szinten Erőss Jutkától és adatközlő énekesektől.

Sinkó Andi hegedűt és hegedű-kontrát, Timár (Trifán) Viktor és Pál Csilla hegedűt, Földi Lehel, Melkuhn Robi, Tankó (Fintu) Dezső, Ségercz Feri és Feraru Gabriel pásztorfurulyát, Kelemen Pityu és Csibi Szabi kobozt, Timár (Trifán) János gardont tanít kezdő vagy haladó szinten. Besegít Antal Andris. Hozzatok magatokkal hangszert!

A talpalávalót Tímár (Trifán) Viktor és János, Görbe Gyopár és Gizi néni (Ambrus Gizella), Pál Csilla és Sándor, Tankó (Fintu) Dezső Gyimesközéplokról, Rozi néni (Duduj Rozália) Csíkszentdomokosról, valamint táncházzenészek húzzák.

AZ EGYÉB PROGRAMOK KÖZÜL:

  • esténként táncház adatközlők fellépésével (a gyimesi, felcsíki és moldvai táncokon kívül igények szerint más erdélyi táncokkal); minden táncház serketánccal (gyermektánccal) kezdődik
  • táncház után kocsmai buli a Csillag Panzió alagsorában
  • állandó kézműves műhely: bundahímzés, csipkehorgolás, nemezelés, fonáján varrottas, tojásírás, karmantyúfán szövés, kötélfonás, rovás, ostorfonás, bútorfestés (igények szerint szövés)
  • neves szakemberek tartanak néprajzi és más, a magyarság történetével, kultúrájával, szellemiségével kapcsolatos előadásokat
  • szerdán helyismereti túra vagy szervezett kirándulás a Rákóczi várhoz – az 1000 éves határhoz, vagy szekeres kirándulás egy közeli esztenához
  • tábortűz
  • korhoz illő napközis foglalkozás a táborozók gyerekei számára, az oktatások ideje alatt.

Egy kis ízelítő gyimesi és felcsíki muzsikából.

RÉSZVÉTELI DÍJ:

  • 140 EURO – támogatás nélkül
  • 100 EURO vagy ennek megfelelő FORINT – a Kárpát-medencéből érkezőknek (a magyar állam támogatásával)
  • 330 lej erdélyi résztvevőknek – Hargita Megye Tanácsa és az RMDSZ támogatásával

A részvételi díjak összegei változhatnak az árak és a pillanatnyi gazdasági helyzet függvényében.

A részvételi díj magában foglalja az ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), az oktatási díjat és a tábor rendezvényein való részvételt. Továbbá – a helyek függvényében – ingyenes iskolai elszállásolást (osztályteremben), illetve sátorhelyet biztosítunk (felszerelést hozni kell). Ezek a szálláslehetőségek ingyenesek, ezért a szállást nem igénylők számára a részvételi díj nem változik. Családoknál is elszállásolunk (plusz 25 RON fejenként egy éjszakára). Panzióban a tábor területén és Hidegség patakán (a tábortól 4 km-re), skanzenben Boros patakán (a tábortól 5,5 km-re), illetve Gyimesbükkben (a tábortól 10 km-re – a szállásadó biztosítja a szállítást) lehet helyet foglalni. A panziós szállásfoglalást a táborozók bonyolítják.

Kedvezmények:

1. Tíz éven aluli gyerekeknek 20%-os, hat éven aluliaknak 40%-os kedvezmény jár.
2. Kedvezményben részesülhetnek a Kárpát-medencéből érkező csoportok: 20 személy után egy, 35 személy után két hely ingyenes, illetve a nyugati országokból érkezők hat személy után egy személyre félárat fizetnek.
3. Ha a tavalyi táborban is végig itt voltál, 10%-os kedvezmény jár. Ez a kedvezmény nem érvényes azokra, akik akár a tavaly, akár az idén a részvételi díjnak csak egy részét fizették ki, vagy szándékoznak kifizetni (pl.: étkezés nélkül táboroznak, vagy nem vesznek részt végig a táborban stb.).

A kedvezmények közül csak egy vehető igénybe. A 2. és 3. kedvezményre csak az tarthat igényt, aki a tábor teljes idejére befizet.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2017. július 22.

A táborba való jelentkezéshez kérünk kattints ide!

Egyéb információk telefonon: +40-752-855308, +36-30-698-6018, +36-20-662-6667, e-mailen: gyimesitanctabor@gmail.com.

Megközelíthetőség

PROGRAMTERVEZET

július 23.

8-19: a résztvevők érkezése, fogadása, elszállásolása, vacsora
19: megnyitó ünnepség
21-02: táncház.

július 24-25., 27-28.

8-10: reggeli
10-13: oktatás (tánc, zene, népdalok)
13-15: ebéd
16-18: oktatás (tánc, zene, népdalok)
18-19: meghívott szakemberek előadásai
19-2030: vacsora
20-21: serketánc
21-02: táncház – minden táncházban adatközlő táncosok, énekesek lépnek fel

július 26.

8-9: reggeli
9: helyismereti túra vagy szervezett kirándulás (a Rákóczi várhoz – az ezer éves határhoz), vagy szekeres kirándulás egy közeli esztenához
19-2030: vacsora
20-21: serketánc
21-02: táncház

július 29.

8-10: reggeli
10-13: oktatás (tánc, zene, népdalok)
13-15: ebéd
16-17: meghívott szakember előadása
17: Záró gálaműsor adatközlő csoportok részvételével, vacsora és reggelig tartó mulatság

július 30.

8-10: reggeli
10-14: a résztvevők eltávozása.